Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012

Και πάλι Εδώ





     Η ΔΡΑΣΗ λοιπόν με έβαλε και πάλι στο ψηφοδέλτιό της για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνουν. Παρόλο ότι ήμουν αυτό που λένε outsider και εξήγησα ότι δεν θα με πείραζε καθόλου αν δεν ήμουν στα ψηφοδέλτια για αυτές τις εκλογές, εκείνοι με επέλεξαν.
     Αυτή τη φορά κατεβαίνουμε σαν συνασπισμός κομμάτων μαζί με τη Δημιουργία Ξανά και την ΦιΣ. Για μένα το σημαντικό είναι να μπούμε στη Βουλή. Και θα εξηγήσω γιατί το λέω αυτό: Νομίζω ότι άτομα σαν τον κ. Μάνο θα πρέπει να είναι στη Βουλή. Από τη μια έχει παράγει έργο και από την άλλη λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό ήταν που με έκανε να υποστηρίξω τη ΔΡΑΣΗ ευθύς εξ αρχής. Το κόμμα απευθύνεται στη λογική των ψηφοφόρων και δεν κάνει πολιτική συνθημάτων. Θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να αλλάζουμε τις πολιτικές μας συνήθειες και να λέμε αλήθειες. Τα παραμύθια τελείωσαν. Το καταλαβαίνουμε γιατί τώρα ζούμε τον εφιάλτη.
    Το εκλογικό σώμα, εμείς όλοι μας δηλαδή, θα πρέπει να διασφαλίσουμε και να διασφαλίζουμε από εδώ και πέρα ότι στη Βουλή δεν θα μπαίνουν μόνο οι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά και άτομα με όραμα και λίγο ρομαντισμό αν θέλετε, ότι μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο. Έτσι θα κάνουμε βήματα μπροστά, ακόμη κι αν για κάθε δύο βήματα μπροστά αντιστοιχεί και ένα βήμα πίσω.  Πρέπει κάποτε σε αυτή τη χώρα να ξεκινήσουμε.
    Ξέρω ότι υπάρχει πόλωση, όλοι φοβούνται την ακυβερνησία. Όμως ας επηρεαστούν προς τα κάτω τα κόμματα του τσαμπουκά και όχι τα κόμματα της λογικής. Τα κόμματα της λογικής πρέπει κάθε φορά να βρίσκονται στη Βουλή και να αυξάνουν και τη δύναμή τους αν θέλουμε να ξεκινήσουμε και να φτάσουμε σε μια Ελλάδα που δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε. Ας μην επικαλούμαστε τους αρχαίους μας προγόνους, Ας τους μοιάσουμε.  

2 σχόλια:

Maravelaki Fryni είπε...

Μπράβο συχγαρητήρια!

zizugataki είπε...

Ευχαριστώ Φρύνη μου.