Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2012


Οι Γυναίκες του Αυγούστου της Ζωής Μπελούκα εκδόσεις Καστανιώτη

Λοιπόν τα δωράκια τα τιμάμε και έτσι και εγώ διάβασα το ebook που κέρδισα στον ηλεκτρονικό αναγνώστη. Το διάβασα στο ipad σε διαστήματα τριών ημερών ή μάλλον βραδινών ωρών. Μισώ το φως όταν κάνει ζέστη επειδή μαζεύονται και κουνούπια έτσι το διάβασα με το φως της οθόνης. Μετά βέβαια με πιάνει φαγούρα στα μάτια και κοκκινίζουν αλλά μεταξύ κουνουπιών και φαγούρας προτιμώ τη δεύτερη.

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο Αυγουστιάτικο βιβλίο ιδανικό για την ξαπλώστρα μπροστά στην παραλία. Θα πρότεινα λοιπόν την χαρτόδετη έκδοση. Το ipad ή οι άλλοι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι μάλλον ευαίσθητοι στην άμμο, στο αντηλιακό λάδι και στα βρεγμένα χέρια. Ορίστε, βρήκα και καινούργιο επάγγελμα. Να προτείνεις ποια βιβλία είναι κατάλληλα για ebooks και ποια όχι. Τουλάχιστον μέχρι τα διάφορα tablets να αντέχουν στην κακομεταχείριση όπως τα χαρτόδετα βιβλία.

Είναι σίγουρα ένα γυναικείο βιβλίο και νομίζω απευθύνεται σε ένα ευρύ γυναικείο κοινό που θα μείνει ευχαριστημένο με την ανάγνωσή του. Η αλήθεια είναι ότι η αρχή του υπόσχεται περισσότερα από ότι στην πραγματικότητα προσφέρει το όλο περιεχόμενο. Μπερδεύεσαι λίγο με τα πρόσωπα και τις εποχές και το τέλος είναι ελαφρώς ανατρεπτικό αλλά λίγο απότομο. Παρόλα αυτά το συστήνω για ανάλαφρο καλοκαιρινό διάβασμα, ένα σήριαλ σε βιβλίο που και δεν χρειάζεται να περιμένεις την επόμενη εβδομάδα για την συνέχειά του και, μεταξύ μας, απείρως καλύτερο το να διαβάζεις κάτι ανάλαφρο παρά να το βλέπεις στην τηλεόραση.

Τώρα μου γνέφουν τα Φαντάσματα της Θεσσαλονίκης και ο Mazower. Αν με κουράσει στο ενδιάμεσο, μπορεί να τον συνδυάσω και με λίγη Φαγώσιμη Γυναίκα της Άτγουντ. Θα σας κρατάω ενήμερους τώρα που με έχει πιάσει μανία με το ιστολόγιό μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: