Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2012

Το πρόγραμμα Διαδρομές στην Ελληνική Γλώσσα

Αυτό τον καιρό παρακολουθώ της Διαδρομές στη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε πλατφόρμα e-learning. Πρέπει να πω ότι είναι μια πολύ αξιόλογη δουλειά του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Η  τέταρτη ενότητα που διδασκόμαστε τώρα είναι Διδασκαλία ξένης γλώσσας με Η/Υ. Με την ευκαιρία έκανα και δυο Hot Potatoes και πολύ το χάρηκα που έμαθα κάτι καινούργιο. Με πολύ ανορθόδοξο τρόπο νομίζω κατάφερα να ανεβάσω την μια.
xml:lang="en"> Συμπληρώστε τα ρήματα <!-- Made with executable version 6.3 Release 0 Build 3 --> <!-- BeginTopNavButtons

Συμπληρώστε τα ρήματα

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!

Τι τυχερός που ήταν που είχε φίλο του το Μιχάλη! Ποτέ δεν νιώσει ξανά έτσι για άνθρωπο. Τόσες μέρες τώρα μαζί χιλιάδες πράγματα. Χαιρετούσαν τα ψάρια του βράχου τους και μετά ο Μιχάλης τον .... Ταξίδεψαν στο κύμα, στο θαλασσινό αγέρι, έμαθε ν' ακούει τα μυστικά που του ο άνεμος, να παίρνει μηνύματα που του έστελναν τα φουσκωμένα πανιά των καραβιών αλλά και οι φωνές των γλάρων. Τις άκουγε κι αυτές. Και τώρα που ήξερε την γλώσσα τους, δεν του έφερνε πονοκέφαλο η λαλιά τους. Καταλάβαινε πότε το αρσενικό φώναζε το ταίρι του και θαύμαζε τα ωραία και ιδιόρρυθμα τραγούδια τους. Γιατί έτσι είπε ο Μιχάλης. Όλη η πλάση να λέει τραγούδια. Τραγουδάνε στον θεό, ταπεινό «ευχαριστώ» για την ύπαρξη τους, στον Ήλιο που τα ζεσταίνει και τους δίνει ενέργεια, τραγουδάνε στην φύση και στον άνεμο για την ευγένεια που τους αλλά και την κατανόηση. Και τραγουδάνε και στην ψυχή του Βασίλη. Ποτέ δεν θα να πιστέψει ότι ολόκληρη η πλάση να του τραγουδήσει. Όμως ο Μιχάλης έτσι είπε. Και ο Μιχάλης τα πάντα— Και δεν λέει ποτέ, μα ποτέ, ψέματα! Είναι σίγουρος ο μικρούλης μας ότι ο καλός του φίλος, ο Μιχάλης, θα τον λόγο του. Του υποσχέθηκε πως όσο και λειτουργεί με γνώμονα την αγάπη θα είναι πάντα μαζί του.
http://www.mikrosapoplous.gr/extracts/mathisis/86%20Lymperopoulou%20-%20Mathima%20agaphs.html

Τα ρήματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι: Θα τα χρησιμοποιήσετε όπως είναι.

Τραγουδάνε, ταξίδευε, μπορεί, είχε, ξέρει(2), κρατήσει, μπορούσε, ψιθύριζε, κάνανε, δείχνει, σκέφτεται.

-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: