Κυριακή, Ιουνίου 22, 2008

Ενα Βιβλίο κατάλληλο και για την παραλία



Όπως ξέρετε λειτουργεί ιστολέσχη ανάγνωσης εδώ http://vivliocafe.blogspot.com/.
Το βιβλίο που επελέγη με την ψήφο του Πατριάρχη Φώτιου και τη δική μου είναι Η εξαφάνιση του Πατό του Αντρέα Καμιλέρι από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Έγραψα και στα σχόλια εκεί ότι ψήφισα αυτό το βιβλίο επειδή στο οπισθόφυλλο του μεταξύ των άλλων γράφει ότι κινείται ανάμεσα στο κλασικό αστυνομικό έργο και την κωμωδία. Επειδή λοιπόν δεν μου πολυαρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα αλλά ήθελα να συμμετέχω στην ιστολέσχη πρότεινα αυτό.
Μόλις λοιπόν είδα ότι επιλέχτηκε αυτό το βιβλίο έκανα τη βόλτα μου από το Public στο Cosmos της Θεσσαλονίκης και το αγόρασα. Αυτό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής.
Σήμερα έχω τελειώσει το βιβλίο και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ένα πολύ έξυπνο βιβλίο που θα μπορούσε να αναφέρεται και στην σημερινή πραγματικότητα. Δεν θα γράψω άλλα. Επιφυλάσσομαι να το σχολιάσω στο ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ.
Θα έλεγα όμως ότι διαβάζεται ευχάριστα και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες. Ακόμη και κάνοντας ηλιοθεραπεία στην παραλία.
Λίγο διάβασμα στη ζωή κάνει καλό. Βοηθάει το μυαλό να μη γίνει σούπα από τη ζέστη και από αυτά που μας σερβίρουν στην τηλεόραση.

3 σχόλια:

gatti είπε...

Αντρέα Καμιλέρι δεν έχω διαβάσει ακόμα. Πάντα όμως ήθελα να ξεκινήσω. Η πρότασή σου είναι μια πολύ καλή αφορμή να ξεκινήσω τον συγκεκριμένο συγγραφέα από ένα βιβλίο του, που πραγματικά θεωρείται ότι αξίζει.

Καλημέρα!

Lion είπε...

Παρα πολυ καλο. Το διαβασα σε 2 απογευματα, διπλα στην θαλασσα, ακριβως οπως το περιγραφεις.

Συστηνω και ολα τα υπολοιπα του Καμιλιερι.

Στο μονο που διαφωνω ειναι οτι το ειδος αυτο της γραφης εχει σχεση με κωμωδια. Βεβαια δεν ειναι ουτε κλασσικο αστυνομικο στυλ, ειναι κατι πιο πρωτοτυπο και ωραιο. Αλλα κωμωδια δεν ειναι.
Δεν θελω να εξηγησω την διαφωνια μου, γιατι θα επρεπε να προδωσω πολλες λεπτομερειες της πλοκης.

Καλο διαβασμα,
Καλημερα

zizugataki είπε...

Αγαπητό gatti πρέπει να σου πω ότι δεν είναι ένα "χαρακτηριστικό" βιβλίο με τον ντετέκτιβ Μονταλμπάνο που είναι χαρακτηριστικός ήρωας σε πολλά διηγήματα του Καμιλέρι.
Αλλά είναι ένα πολύ έξυπνο βιβλίο που διαβάζεται πολύ ευχάριστα.

Αγαπητέ dralion ευχαριστώ για την επίσκεψη. Πάντοτε οι επισκέψεις από τα "ξένα" είναι ευπρόσδεκτες.
'Εχεις δίκιο δεν είναι κωμωδία, θα έλεγα ότι είναι ένα "ανάλαφρο" αστυνομικό ανάγνωσμα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά αστυνομικά μυθιστορήματα και δεν σε ψυχοπλακώνει, δεν σου δένει το στομάχι κόμπο από την αγωνία και σαφώς δεν σε πιτσιλάει με αίματα.
Καλό βράδυ και στους δυο σας.