Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

Φθινόπωρο
Θα το έχετε παρατηρήσει ότι μίκραινε η μέρα. Τώρα οι νύχτες είναι μεγαλύτερες και ξημερώνει πιο αργά. Αυτό είναι το μόνο που με πειράζει τώρα το φθινόπωρο.
Μου αρέσει που τέλειωσε η αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού που τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με την υγρασία της Θεσσαλονίκης και κάνουν ένα μείγμα εκρηκτικό.
Δεν την θυμάμαι με τόση υγρασία τη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να πάω να μείνω σε έναν τόπο που να μην έχει υγρασία.

Ο Οκτώβριος φέρνει μαζί του και τα μαθήματα του Μεταπτυχιακού. Αρχίζω την άλλη Παρασκευή. Και βρίσκομαι σε δίλημμα. Αυτό το εξάμηνο πρέπει να πάρω δύο μαθήματα. Το πρόβλημά μου είναι ότι μου αρέσουν 3 μαθήματα και έτσι δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.
Αν έχετε διάθεση να με βοηθήσετε στην επιλογή πολύ θα χαρώ. Θα σας γράψω τους αγγλικούς τίτλους των μαθημάτων και την απόδοση τους (δική μου, ελεύθερη) και πείτε μου εσείς τι θα διαλέγατε.
1. Modern and contemporary history of the Black Sea Countries.  Μοντέρνα και σύγχρονη  ιστορία των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.
2. Ancient history of the Black Sea region.  Αρχαία ιστορία της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.
3. Contemporary ethnographic matters of the Black Sea. Σύγχρονα εθνογραφικά θέματα της Μαύρης Θάλασσας.
Αυτό το τρίτο είναι το μόνο σίγουρο ότι θα το διαλέξω. Για τα δυο πρώτα είναι που αναρωτιέμαι. 

Να μην ξεχάσω να σας πω για το βιβλίο της που μου έστειλε  η κ. Κορομηλά  THE GREEKS AND THE BLACK SEA from the Bronze Age to the early 20th century και με την ευκαιρία να την ευχαριστήσω και πάλι.

3 σχόλια:

Pinelia είπε...

Πολύ πολύ όμορφη ανάρτηση. Και ωραία εικόνα!Φιλάκιααα!

Πιγκουίνος είπε...

Εγώ θα διάλεγα το Contemporary history γιατί είναι πιο πρακτικό και χρήσιμο στην κατανόηση των λαών και του ιστορικού τους παρόντος. Η κα Κορομηλά έχει κάμει σπουδαία δουλειά στην καταγραφή της ιστορίας της περιοχής.

zizugataki είπε...

Καλωσόρισες και ευχαριστώ για την υπόδειξη.
Και εγώ αυτό σκεφτόμουν αλλά δυο-τρεις φίλες μου είπαν να πάρω Αρχαία ιστορία.
Το πρόβλημα με το Contemporary είναι ότι το κάνει ένας καθηγητής από την Βουλγαρία και θα έρχεται μια φορά το μήνα και θα έχω μάθημα Δευτέρα έως Τετάρτη 12 ώρες.
Σκέφτομαι μήπως πάρω την Αρχαία και ζητήσω από τον καθηγητή της Contemporary απλά να παρακολουθώ το μάθημα όποτε μπορώ.
Δεν ξέρω ακόμη τι να κάνω είμαι σε πραγματικό δίλημμα.