Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2012

Τελικά χειμώνιασε!Το χιόνι μου αρέσει μόνο στις φωτογραφίες

Ναι για όσους ανυπομονούσαν να χειμωνιάσει τελικά χειμώνιασε! Αλίμονο σε αυτούς που δεν έχουν θέρμανση.

Έχω καιρό να γράψω στο blog μου. Δεν θέλω να μου γίνει μανία. Θέλω να γράφω όταν έχω όρεξη ή όταν η ψυχολογία μου είναι στο ναδίρ. Σήμερα δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλά έμεινα σπίτι γιατί το αυτοκίνητό μου είναι στο συνεργείο και μεταξύ τζακιού και γάτων είπα να γράψω και κάτι.

Το μεταπτυχιακό μου πάει μια χαρά! Τελικά πήρα την Σύγχρονη Ιστορία με καθηγητή τον κ. Ilchev πρύτανη του πανεπιστημίου της Σόφιας και δεν το μετάνιωσα καθόλου, αντιθέτως είμαι απόλυτα ικανοποιημένη! Παρακολουθώ και Σύγχρονη Εθνογραφία, επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα!  Το εαρινό εξάμηνο δεν ξέρω ακόμη ποια μαθήματα θα πάρω γιατί δεν έχει βγει το πρόγραμμα. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να πάρω 3 μαθήματα. Έκανα και μια παρουσίαση για την εποχή του Gorbachev και αυτό είναι και το θέμα μιας από τις εργασίες μου.

Είναι συναρπαστικό να μαθαίνεις για περιοχές που δεν τις ακούς ποτέ στα νέα. Να μαθαίνεις την ιστορία τους και να βλέπεις πως επηρέασαν την ιστορία, όχι μόνο της περιοχής αλλά και της Ευρώπης και ολόκληρης της γης. Για παράδειγμα όταν η Οθωμανική αυτοκρατορία έκλεισε τον ανατολικό δρόμο των μπαχαρικών οι έμποροι αναζήτησαν δυτικούς δρόμους και έτσι «ανακαλύφθηκε» η Αμερική.

Επίσης στο τελευταίο μάθημα μάθαμε για τις εθνικές εκκαθαρίσεις. Μια πολύ καινούργια έκφραση που όμως ξεκίνησε πολύ νωρίς στην ιστορία, στην εποχή που παγκόσμια δύναμη ήταν η Ασσυρία. Και παρότι εστιάζουμε στις εθνικές εκκαθαρίσεις που ενοχλούν τις δυνάμεις της Δύσης, ακόμη και αυτή τη στιγμή, καθώς γράφω, γίνονται εθνικές εκκαθαρίσεις για τις οποίες κανείς δεν μιλά. Δυστυχώς η Ιστορία γράφεται πάντα από αυτούς που έχουν την δύναμη και το χρήμα. Και εμείς παθιαζόμαστε μόνο με αυτά που κάποιοι μας κατευθύνουν να παθιαζόμαστε και να ευαισθητοποιούμαστε.

Δεν θέλω να κλείσω όμως αρνητικά. Ελπίζω σήμερα να πάω στο μάθημα γιόγκα που μου αρέσει και μου πάει πολύ (αν το αυτοκίνητό μου έρθει μέχρι τότε) και εύχομαι στον καθένα να βρει τα πράγματα που τον ικανοποιούν για να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την φάρσα που λέγεται ζωή.
Ευτυχώς τώρα λόγω των γιορτών, τα στολίδια και τα φώτα, δίνουν μια πιο χαρούμενη νότα στη ζωή μας.
Καλό σας βράδυ και καλό μας χειμώνα!   

1 σχόλιο:

Pinelia είπε...

Καλό μας χειμώνα!