Σάββατο, Αυγούστου 18, 2012

Το άλμπουμ των γάτων

Τους έχω βγάλει άπειρες φωτογραφίες. Κάθε φορά που κάθονται κάπως παράξενα ή κοιμούνται ανέμελοι θέλω να απαθανατίζω τη στιγμή. Μου φαίνεται στους περισσότερους αρέσει. Παίρνουν και πόζες σαν σταρ του σινεμά ή σαν μοντέλα. Είπα και εγώ λοιπόν να δημοσιεύσω μερικές. Δεν θέλω να αδικήσω και κανέναν γιατί τους αγαπώ όλους και όλες το ίδιο. Εντάξει λίγο παραπάνω το Ζιζού τον μοναδικό μου γάτο και τώρα τελευταία έχω και μια μικρή αδυναμία στο Βιλάκο. Ίσως γιατί η φτερούγα μας (το δεξί μας χεράκι) έχει ένα μικρό πρόβλημα από το ατύχημα που μας έφερε κοντά. 

Φαίη η ακριβοθώρητη. 
Η Φαίη ήρθε στο σπίτι μετά τον σχεδόν μοιραίο εναγκαλισμό της με ένα σκύλο. Κυκλοφορεί στο σπίτι με την άνεσή της αλλά αρνείται να καθίσει να την χαϊδέψουμε. Έχει κάνει φωλιά της τη σκάλα, τρώει μόνο κρατσανάκια Ζιζού (Royal Canin) και κυκλοφορεί στο σπίτι σαν αίλουρος.

Ρούμπια η πιο γκρινιάρα γάτα.

Είναι από τα γατάκια που βρήκα στη γειτονιά όταν μετακόμισα και το πρώτο που στείρωσα. Μπορεί να γκρινιάζει ώρες μέχρι να γίνει αυτό που θέλει.

Ο Ζιζού με τον Λάρυ. Εχω γράψει γι αυτούς πολλές φορές. 
Η Όλια. Την θεωρώ την πιο ωραία γάτα της αυλής.

Ο Βιλάκος
Ξεπατίκωσε από το Ζιζού άλλη μια παραξενιά. Κάθονται μέσα στο δίσκο πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Ο Ζιζού κοιμάται όλη νύχτα εκεί.

Ο Έκις σε μια προσπάθεια να καταστρέψει την πολυθρόνα.
Τους έχουμε παραχωρήσει καινούργια πολυθρόνα (πετάξαμε την παλιά) αλλά δεν έμεινε για πολύ καινούργια. Την έχουν γεμίσει γρατζουνιές και ήδη έχουν αρχίσει να βγάζουν κομματάκια αφρολέξ. 





Πρωινό τάισμα στην πίσω αυλή.

Γύρω στις 9 το πρωί κάθε μέρα. Πρώτα τους ταΐζω και μετά κάνω πρωινό για μένα. Πρώτα γιατί δεν μπορώ να τρώω εγώ αν δεν έχουν φάει και εκείνοι και δεύτερον γιατί αποκλείεται να με αφήσουν να το κάνω. 

Ξέρω ότι όσοι δεν αγαπούν τα ζώα ή όσοι δεν έχουν ζωάκια στο σπίτι τους βρίσκουν βαρετή την αναφορά μας συνέχεια σε αυτά.
Οι φιλόζωοι όμως με καταλαβαίνουν απόλυτα. Παρότι χρειάζεται πολύ φροντίδα, πλένω την αυλή τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και τα μπωλ τους πρωί και βράδυ, δεν μπορώ να ζήσω πια χωρίς αυτά. Χαίρομαι που μπορώ να τους προσφέρω μια αξιοπρεπή ζωή.

Υπάρχουν πολλοί που αναφέρονται σε παιδάκια που πεινάνε όταν βλέπουν τέτοιες εικόνες. Συνήθως οι φιλόζωοι είναι και φιλάνθρωποι με την έννοια ότι βοηθούν και τους ανθρώπους όπου και όσο μπορούν. Και επίσης τα ζώα δεν φταίνε για την φτώχεια που υπάρχει στην ανθρωπότητα. Φταίνε οι άνθρωποι. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε το καλύτερο για την εξάλειψη της πείνας στον πλανήτη, χωρίς να παραμελούμε και τα ζώα που και αυτά έχουν δικαίωμα να ζήσουν.

Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! 

22 σχόλια:

Περαστικός είπε...

Γατοπαράδεισος!

Το Φαουδι είπε...

Πολύ γλυκές φατσούλες!!! Σίγουρα αξίζουν τη φροντίδα και την αγάπη σας!

zizugataki είπε...

Όντως είναι όλα τους πάνγλυκα! Το καθένα με τον δικό του τρόπο.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Οι γατούλες παντα μου άρεσαν πιο πολύ απο τα σκυλακια ..απλώς τα σκυλακια ειναι πιό υπάκουα η γάτα ειναι πιο ελευθερη...ειναι οπως και ναναι ποιλύ όμορφα ζώα..καποτε ταιζα..11 μαζί.....μετα έφυγα..και το επόμενο καλοκαιρι είχαν φύγει......και εκείνες...με τα μωρα τους.....

zizugataki είπε...

Εμένα αυτό που με έλκει στις γάτες είναι αυτή τους η ανεξαρτησία.

maya =^o^= είπε...

καλώς βρεθήκαμε νέα μου γατοφιλενάδα!!!!!!!!!!!!πολύ χαίρομαι γι αυτό!!!!!!!το ποστ σου είναι γατοαπίθανο!!!!!!!!!οι γατοφωτογραφίες σου είναι γατοφανταστικές!!!!!!!δεν χρειάζεται να απολογείσαι που φροντίζεις και αγαπάς τα ζωάκια σε κανέναν καλή μου!!!!!!!!!αυτοί που σε κρίνουν επειδή αγαπάς τα ζωάκια..αν είναι δυνατών δηλαδή...αγαπάνε μονάχα τα έντερα τους!!!!ενώ αυτοί που αγαπάνε τα ζωάκια είναι ευαίσθητοι άνθρωποι και σίγουρα όποτε μπορούν προσφέρουν και στον συνάνθρωπο.εγώ επίσης τολμώ να πω πως αγαπώ τα γατιά περισσότερο απο τους ανθρώπους γιατί οι άνθρωποι με απογοητεύουν συνεχώς και έχουν γίνει τομάρια και καθάρματα και χαίρονται με τη λύπη σου και λπούντια με τη χαρά τους..ενώ απο τα ζώα μονάχα καλό θα δεις...δεν μπορείς να φανταστείς ή μάλλον μπορείς τι έχω ακούσει κατά καιρούς πως με χαρακτηρίζουν και τι #@$^#&$& μου λένε επειδή αγαπάω τις γατούλες τόσο πολύ!!!ευτυχώς δεν είμαι σαν αυτούς που μου τα λένε...δεν νοιώθει ο κόσμος και δεν αξίζει να ασχολείσαι με κάποιον που αντί για καρδιά έχει ένα παγόβουνο,δεν ξέρω αν θα λοιώσει ποτέ..αλλά εσύ γιατί να κουράζεσαι να βρεις την καρδιά του κάτω απο όλη αυτή την κρυάδα;αυτά όλα στα λέω με γατοσυμπάθεια κι εγώ πολλές φορέςέχω νοιώσει άσχημα με $@%@%@@ που μου λένε αλλά τώρα τους λυπάμαι όλους αυτούς γιατί δεν ξέρουν τι χάνουν και γιατί δεν έχουν πίασει το αληθινό νόημα της ζωής που δεν είναι άλλο απο την αγάπη!!meeeeooow!!!!!!!!!

maya =^o^= είπε...

επίσης θέλω να μου πεις αν και που έχεις το γκάτζετ για να γίνω εγγεγραμμένη αναγνώστρια σου!!!!!!!!!!!!έγινα με το networked blogger αλλά έψαχνα και το γκάτζετ του blogger!! ευχαριστώ!!!

Pinelia είπε...

Τις λατρεύω τις γάτες!Έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά!Καταλαβαίνω απόλυτα όσα λες για την ενασχόλησή σου με αυτές!Χάρηκα που ανταμώσαμε!Φιλάκια, θα τα λέμε!

Pinelia είπε...

Χάρηκα πολύ που με βρήκες και σε βρήκα!Λατρεύω τις γάτες, έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά!Καταλαβαίνω καλά όσα λες με την ενασχόλησή σου με τα ζώα!Είναι μια γλυκειά κούραση!Θα τα λέμε!Φιλάκια!

zizugataki είπε...

maya σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. τα gadgets τα βρίσκω σιγά-σιγά και προσθέτω όποιο μου αρέσει ή ανάλογα με τη διάθεσή μου.

zizugataki είπε...

Φιλιά και σε εσένα pinelia! Θα τα λέμε!

mahler76 είπε...

άχουυυ γατούλες παντού!!!! Παράδεισος! Καλή σου μέρα και καλώς σε βρήκα.

zizugataki είπε...

mahler76 Τώρα που είδα το σχόλιο είναι μεσημέρι οπότε καλωσόρισες και καλό μεσημέρι!
Όπως "ίσως" θα κατάλαβες έχω μια "μικρή" αδυναμία στις γάτες και τους γάτους. Μου έχουν κι αυτοί δεν μπορώ να πω. Ιδιαίτερα όταν είναι η ώρα του φαγητού και όταν έχουν όρεξη για χάδια.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλησπέρα
Καλωσόρισες στο μπλογκοσπιτάκι μου και σου εύχομαι καλή διαμονή
μαζί με όμορφες και ξεκούραστε στιγμές
θα χαρώ να τα λέμε


δεν βρίσκω το γκάτζε αναγνωστες για να κανω εγγραφή μέλους κι εγώ

Marie είπε...

Χαίρομαι πολύ που αλληλοανακαλυφθήκαμε! Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λες! Γ΄'αυτό το λόγο ξεκίνησα και ένα νέο ιστολόγιο το www.planitisgiaolous.blogspot.com θα χαρώ πολύ να σε βλέπω και στα δυο σπιτάκια. Βλέπω πολλές ομοιότητες στις γάτες μας, μερικές είναι ολόιδιες!!! Σου στέλνω πολλά φιλιά και θα τα λέμε οπωσδήποτε! Καλό Σ/Κ και καλό Φθινόπωρο!

mirsini's creations είπε...

Γειά σου καινούρια μας φίλη :ο) !!!
Πολύ χαίρομαι κι εγώ που σε βρήκα...απο το καινούριο μπλόγκ που έφτιαξε η Marie !!!! Είσαι κι εσύ μιά γατονεράιδα !!!! Ειναι γλύκες όοοοολα τα γατάκια αλλά και τα σκυλάκια...απλά τα τελευταία έξι-εφτά χρόνια μένω με τέσσερις γάτους ( στο πατρικό μου μένει όμως και ο πολυαγαπημένος μας σκύλος που είναι τώρα 15 χρονών!!)...χάσαμε πρίν δύο χρόνια περίπου τον ένα μας γάτο..τον οποίο λάτρευα και ήταν απο τα πιό έξυπνα γατιά που έχω γνωρίσει ποτέ....αρρώστησε...είχε νεφρική ανεπάρκεια και δέν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα...ο αδελφός του που ήταν υπερβολικά αγαπημένοι ζεί ακόμα μαζί μας μαζί με άλλους τρείς πολύ καλούς γάτους...όλοι είναι σε διαφορετική ηλικία...ο πιό μικρός μας είναι 8 μηνών και τον βρήκαμε κι αυτόν έξω απο το σπίτι να φωνάζει για φαγητό !!! Μετακομίσαμε πρόσφατα σε όροφο αλλά ακόμα κατεβαίνουμε στην αυλή της πολυκατοικίας και ταίζουμε και άλλες γατούλες της γειτονιάς !!!! Τις αγαπώ και τους αγαπώ όλους πάρα πολύ και δέν μπορώ ούτε κι εγώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ζώα γύρω μου !!! Συμφωνώ με αυτά που λέει και η Μάγια...έτσι είναι...υπάρχουν πολλοί κολλημένοι που νομίζουν ότι ο πλανήτης είναι τσιφλίκι των δίποδων μόνο ! Τί να πείς...η αγάπη δέν έχει όρια...και η φύση τα αγαπάει όλα τα πλάσματα!!!
Φιλάκια στα πανέμορφα γατάκια σου...στις γλυκές τους μουσουδίτσες !!!
Να είσαι καλά...καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!! :ο))

zizugataki είπε...

Συγγνώμη που άργησα να δημοσιεύσω το σχόλιο. Δεν μπήκα στο blog τις τελευταίες μέρες. Χαίρομαι που με βρήκες. Και εμείς πέρσι χάσαμε έναν γατούλι από καρκίνο στα νεφρά. Ο Ρονάκος μας ήταν μόνο 6-7 χρόνων και στενοχωρηθήκαμε πολύ γιατί ήταν πολύ ήσυχο και καλό γατάκι και στο τέλος αναγκαστήκαμε να τον κοιμίσουμε γιατί υπέφερε πολύ δεν μπορούσε ούτε νερό να πιει. Την τελευταία βραδιά ξενύχτησα μαζί του και τον χάιδευα συνεχώς για να τον χορτάσω και του άρεσε και ηρεμούσε.
Τι να κάνουμε; Όταν φροντίζουμε πολλά γατάκια έχουμε και απώλειες.

maya =^o^= είπε...

λυπάμαι πολύ κορίτσια που χάσατε κι εσείς ζωάκια..πριν 2 εβδομάδες έφυγε απο κοντά μας η Little pipou η αγαπημένη μου θηλυκή γάτα απο καρκίνο ...άστα να πάνε...

Λιακάδα ☼ είπε...

Τέλεια τα γατούνια σου!
Ο ένας μάλιστα που'χεις στο αβατρα μοιάζει πολύ με τον δικό μου αν τον είδες...
Δηλώνω ζωόφιλη όχι γατοφιλη... έχω και σκυλιά και γάτες...

Καλώς σε βρήκα! :)

zizugataki είπε...

Και εγώ είμαι ζωόφιλη με ιδιαίτερη αδυναμία στις γάτες.
Καλώς βρεθήκαμε!

zizugataki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zizugataki είπε...

maya:) πολύ λυπάμαι για τη γατούλα σου. Ήταν μεγάλη; Πολλές γατούλες όταν μεγαλώνουν βγάζουν καρκίνο. Εμάς η Φιφή μας έφυγε έτσι στα 18 της χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο έβγαζε συνέχεια και σε κάποιο άλλο σημείο.