Κυριακή, Απριλίου 29, 2012

ΔΡΑΣΗ Δεσμεύσεις - Βασικές Θέσεις




Δεσμεύσεις
Υπάρχουν ρυθμίσεις για τις οποίες, για να επιβληθούν σε όλους, απαιτείται νόμος. Η ΔΡΑΣΗ όμως θα τις εφαρμόσει αυτοβούλως και μονομερώς στον εαυτό της.

1. Βουλευτές της ΔΡΑΣΗΣ που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας.

2. Αν μετεκλογικώς η ΔΡΑΣΗ δικαιούται κρατικής επιχορήγησης, θα παραιτηθεί για το μέρος της επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 0,70€ ανά ψήφο που έλαβε. (Συμβαδίζει με την πρόταση της ΔΡΑΣΗΣ να υιοθετηθεί ο Γερμανικός τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων που προβλέπει χρηματοδότηση 0,70€ ανά ψήφο αντί των 10,00€ που ισχύουν σήμερα).

Βασικές Θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
1. Πρωτογενές πλεόνασμα αμέσως. Δραστική συρρίκνωση του κράτους και κάθε περιττής κρατικής δαπάνης.

2. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο 5.000€, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ίσης προς το 20% του εισοδήματος (25% για πέρα από 100.000€ και 30% για πέρα από 300.000€).

3. Αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες. Καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης 700€ μηνιαίως για κάθε πολίτη – άνδρα ή γυναίκα - που συμπληρώνει τα 67 χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις (χωρίς κρατήσεις δηλαδή). Οι παλαίμαχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα λαμβάνουν από το κράτος την ίδια ακριβώς βασική σύνταξη με τους βουλευτές και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.

4. Ελευθερία επιλογής. Όποιος επιθυμεί μεγαλύτερη σύνταξη μεριμνά γι αυτή συμβαλλόμενος ελεύθερα με ταμεία συνταξιοδότησης, ελληνικά ή ξένα. Η Βασική Εθνική Σύνταξη καταβάλλεται από το κράτος και χρηματοδοτείται από τα φορολογικά έσοδα. Οι εργαζόμενοι και η εργοδοσία απαλλάσσονται ολοσχερώς από τις κρατήσεις. Προβλέπεται μεταβατική περίοδος προσαρμογής ώστε να μη θιγούν οι ήδη συνταξιούχοι και εκείνοι που έχουν ήδη κατοχυρώσει με τις εισφορές τους σύνταξη μεγαλύτερη από τη ΒΕΣ.

5. Προστασία της περιουσίας. Παράλληλα με τη μείωση της κρατικής δαπάνης, κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας. Φορολόγηση της υπεραξίας κατά την μεταβίβαση ως εισόδημα και ενιαίο τέλος αποκλειστικώς για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

6. Η υγεία για όλους τους πολίτες. Η υγεία χρηματοδοτείται από τη φορολογία. Ο πληθυσμός θεωρείται καθολικά ασφαλισμένος. Τις υπηρεσίες υγείας παρέχουν ιατροί και νοσοκομεία που συμβάλλονται με το σύστημα υγείας όπως ακριβώς γίνεται με τα προγράμματα υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Οι ευπορότεροι πολίτες συμμετέχουν στη δαπάνη και εφ’ όσον επιθυμούν πολυτελέστερες υπηρεσίες (μονόκλινα δωμάτια π.χ.)
συνάπτουν πρόσθετη ασφάλιση με ελληνικές ή ξένες ασφαλιστικές εταιρείες. Εργαζόμενοι και εργοδότες απαλλάσσονται από τις κρατήσεις.

7. Αύξηση της απασχόλησης-μείωση της ανεργίας. Μείωση στα εμπόδια απασχόλησης: Σε συνδυασμό με την βασική εθνική σύνταξη, κατάργηση των κρατήσεων εργαζόμενου και εργοδότη με συνέπεια την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος του εργαζόμενου και τη δραστική μείωση του εργασιακού κόστους για τον εργοδότη. Το αποτέλεσμα θα είναι η κατακόρυφη άνοδος της ανταγωνιστικότητας, η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας και η αύξηση της απασχόλησης. Η κατάργηση των κρατήσεων και των ταμείων θα διευκολύνει την κινητικότητα των εργαζομένων από στάσιμες δουλειές σε αναπτυσσόμενες καθώς απελευθερώνονται από το ταμείο τους. Η κατάργηση των κρατήσεων αφαιρεί τα κίνητρα για μαύρη εργασία και για απασχόληση παράνομων αλλοδαπών. Πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμός των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών, και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων (ωράρια, διατάξεις και άλλα προσκόμματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: